Pro-training Festivalproductie

Tijdens de training ‘Festivalproductie’ ga je op zoek naar het antwoord achter de vraag: hoe komt een festival van de grond? Heb je plannen voor een festival (klein/groot, binnen/buiten, muziek/film etc.) en wil je weten waar je moet beginnen? Dan is de pro-training ‘Festivalproductie’ een must voor jou!

Bij het organiseren van een festival heeft de festivalproducent met vele partijen te maken. Welke partij schakel je waarvoor in en hoe plan je al die leveranciers logisch in je voorbereidingsdagen in? Tijdens deze training volgen we een concreet festival als casus. Je loopt het festival van begin tot eind langs waar onderwerpen als logistieke planning, begroting en veiligheid aan bod komen. De training festivalproductie heeft als doel om jou als (project)vrijwilligers te helpen bij het organiseren van eigen evenementen. Zo ga je veilig, met kennis en gemotiveerd aan de slag.

TRAINER

Rob van Wegen is een ervaren festivalproducent en is van mening dat kennis er is om gedeeld te worden. Daarom is Rob al een aantal jaar trainer van KEES, zo geeft hij de training op maat ‘Bakwagen rijden’ en sinds 2017 geeft Rob de pro-training ‘Festivalproductie’. Als (technisch) producent voor onder meer het Nederlands Film Festival en Bevrijdingsfestival Utrecht heeft hij veel kennis over het produceren van allerlei soorten festivals.

PRO-training?

Een pro-training is geschikt voor ervaren (project)vrijwilliger die meer willen. Verwacht van pro-training meer verdieping dan de basis en trek je eigen project naar een hoger niveau. Met de kleine bijdrage die we hiervoor vragen, halen we de beste leermeesters in huis.