Deep Impact: Autisme, zo gek nog niet

Over autisme bestaan veel vooroordelen. En misverstanden. Dit leidt tot miscommunicatie, onrealistische verwachtingen, onbegrip of zelfs uitsluiting. Dat is vervelend voor de persoon met autisme, en betekent gemiste kansen voor organisaties om deze neurodivergenten als vrijwilliger in te zetten.

In deze training creëren we meer helderheid over wat het Autisme Spectrum is. En wat dat betekent voor de persoon met autisme. We helpen je om te begrijpen wat dat van jou en jouw organisatie vraagt.  Dat helpt om blij te worden van en met deze doelgroep als vrijwilliger bij jouw organisatie.

Deze training wordt gegeven door Marjan Willemsen en Saskia Plug. Marjan werkt niet alleen als trainer voor KEES, maar ook bij Vanuit Autisme bekeken als trainer voor de autisme-ambassade. Daar traint zij werknemers tot belangenbehartiger van en aanspreekpunt voor autisme binnen hun organisatie. Ook werkt zij als levensloopbegeleider voor mensen met autisme. Zij deelt haar kennis over autisme in deze actieve en soms verrassende workshop.

Deze training geeft Marjan samen met Saskia Plug, o.a. werkzaam bij De Pul in Uden. Zij is bij de VNPF genomineerd voor het IJzeren Podiumdier in de categorie Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie!

In overleg met de deelnemers kan er een Autisme belevingscircuit aan de training worden toegevoegd. Je gaat dan aan de slag met speelse opdrachten die je een indruk geven van hoe mensen met autisme de wereld zouden kunnen ervaren. Hier zijn extra kosten aan verbonden. De training duurt dan een hele dag i.p.v. een halve.

13.00-17.00 uur, locatie Utrecht

Minimaal 4 deelnemers (max 8). Kosten: € 450

aanmelden

Klik op de button en vul het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in. Na je aanmelding ontvang je van ons een aanmeldbevestiging. Daarin staan de stappen die je moet ondernemen om je inschrijving definitief te maken.

Lees hier de algemene voorwaarden, bijvoorbeeld hoe het werkt als je onverwacht verhinderd bent. Je gaat akkoord met deze voorwaarden door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.