Deep Impact: Wat als … het misgaat

Ook in de cultuursector krijgen we te maken met situaties die om extra aandacht vragen. Dat kan gaan over vormen van agressie, een ongeluk op de werkvloer of acute stresssituaties zoals een onbeschofte bezoeker. Hoe goed ben jij hierop voorbereid? Kan jij je eigen stress op dat moment onder controle houden? Hoe vang je je vrijwilliger op die net iets vervelends heeft meegemaakt? En hoe voorziet jouw veiligheidsprotocol in de meer emotionele kant van nare situaties?

In deze training onderzoeken en oefenen we met stress. Wat is het? Hoe herken je het, bij jezelf en bij anderen. Hoe kan je het leren beheersen? Hoe reageer je adequaat op stress bij een ander? Hoe zorg je ervoor dat een ernstige situatie zo min mogelijk emotionele gevolgen heeft? En welke stappen kan je daarvoor opnemen in je veiligheidsprotocol zodat ook je collega’s en vrijwilligers sterker staan bij nare situaties.

KEES trainer Marjan is (bijna) psycho-traumatoloog en deelt graag haar kennis over de impact van stress, trauma en hoe hier binnen je rol als coördinator mee om te gaan.