Hoe doen ánderen dat? Wat móet ik met deze situatie? Waarom overkomt mij dit? Als vrijwilligerscoördinator wil je wel eens wat zaken tegen het licht houden. Met anderen uitvogelen hoe jij met een situatie om kunt gaan op een manier die bij jou past. Kom op KEES Intervisite en ontmoet andere vrijwilligerscoördinatoren in cultuur.

intervisie voor coördinatoren

In de KEES intervisie-bijeenkomsten brengen we de kennis, ervaring en creativiteit van de coördinatoren bij elkaar. Daarbij gaat het niet alleen om het vinden van oplossingen, maar ook om het scherp krijgen van het probleem. Intervisie gaat daarom ook over luisteren, vragen stellen en daagt je uit om in mogelijkheden te denken.

We werken telkens met een andere intervisiemethode. Hierbij kan de ene keer iedereen een probleem inbrengen, de andere keer kiezen we voor 1 of 2 situaties die we gezamenlijk uitspitten. Door herkenbare situaties te bespreken, leer je van en met elkaar. Dat helpt je verder met het bedenken van hoe jij het wilt oplossen, met de mogelijkheden die jou ter beschikking staan.

Naast het bespreken van jullie cases, lichten we iedere methode toe, zodat je ook in jouw organisatie intervisie kunt gebruiken. Tussen neus en lippen door zullen nog een boel andere tips en tricks voorbijkomen waar je je voordeel mee kunt doen.

jullie gastvrouw

De Intervisites voor vrijwilligerscoördinatoren worden begeleid door KEES-huistrainer Marjan Willemsen. Marjan heeft ruime ervaring in de cultuursector als adviseur, coördinator en vrijwilliger. Als Theaterwetenschapper is ze erg geïnteresseerd geraakt in hoe mensen onderling communiceren. Die kennis heeft zij verfijnd als (voormalig) docent bij Communicatie- en Informatiewetenschappen en door trainingen Geweldloos communiceren te volgen. Als coach heeft ze in haar opleidingen veel ervaring opgebouwd met begeleiden en intervisie. Deze (en andere) kennis deelt ze graag met jullie.

praktisch

We organiseren bijeenkomsten van 2 uur voor minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers. Deze sluiten we af met een drankje, zodat je gelegenheid hebt om na te kletsen of te netwerken. In de agenda zie je alle data. Je kunt zo vaak komen als je wilt. Schrijf je je direct voor drie keer in, krijg je korting van KEES.

Aankomende data 2021:

9 september van 15:30 – 17:30 (online)

25 oktober van 10:30 – 12:30 (online)

22 november van 10:30 – 12:30 (online)

Locatie: Utrecht of online

1 bijeenkomst €45 (exclusief btw)

3 bijeenkomsten 2021 €125 (exclusief btw)

aanmelden

Klik op de button en vul het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in. Na je aanmelding ontvang je van ons een aanmeldbevestiging. Daarin staan de stappen die je moet ondernemen om je inschrijving definitief te maken.

Lees hier de algemene voorwaarden, bijvoorbeeld hoe het werkt als je onverwacht verhinderd bent. Je gaat akkoord met deze voorwaarden door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.

tip: impacttraining voor vrijwilligerscoördinatoren

Naast intervisie-bijeenkomsten starten we in het najaar van 2021 weer met de impacttraining voor vrijwilligerscoördinatoren. Klik hier voor meer informatie.