Masterclass door Ilana van den Berg

De tofste artiesten komen elk jaar naar de Nederlandse poppodia en festivals. We hebben veel te danken aan de muziekprogrammeurs van Nederland, maar hoe gaan ze te werk? Tijdens deze KEES-masterclass leren we alles over muziekprogrammeur zijn met Ilana van den Berg, programmeur bij poppodium EKKO en festival Grasnapolsky.

Welke artiesten boek je, hoe bepaal je of bepaalde artiesten passen bij je podium of festival én zal het voldoende kaarten verkopen? Dat zijn maar een aantal vragen waar een programmeur zich dagelijks mee bezighoudt en waar wij, cultuurvrijwilligers, graag antwoord op willen hebben!

Samen met Ilana duiken we de muziekindustrie in en leren we hoe je artiesten in een vroeg stadium weet te strikken en hoe je een line-up samenstelt. Maar ook wat er gebeurt als je eenmaal een artiest hebt geboekt; wat komt er allemaal bij het pre-productieproces kijken?

Deze KEES-masterclass is voor alle cultuurliefhebbers die passie hebben voor de kunsten en in het bijzonder, muziek. De cultuurhelden die bij hun favoriete podium of festival als vrijwilligers knallen. Heb je motivatie om door te groeien? Dan wil je deze masterclass niet missen!

Over Ilana
Van student Kunstbeleid en -management naar programmeur; Ilana deelt haar ervaringen in de muziekindustrie en haar weg naar o.a. programmeur van het Utrechtse EKKO. Tijdens haar studie richt ze al haar pijlen op muziek en doet ervaring op door stageplekken bij o.a. Motel Mozaïque en Impakt Festival en vrijwilligersklussen bij 3voor12 én Grasnapolsky. Na slagen wordt ze bookersassistent bij Mojo, een directe lijn tussen agent en zaal. Na vier jaar bij Mojo groeit ze bij het Amsterdamse Sugarfactory uit tot programmeur. Dit jaar maakte ze de overstap naar programmeur bij poppodium EKKO en eerder al, festival Grasnapolsky.