KEES houdt van vrijwilligers en van cultuur, daarom halen we graag het beste in (jouw) cultuurvrijwilligers naar boven. Als je goed met je vrijwilligers omgaat, hebben ze meer plezier in hun werk, presteren ze beter en doen ze vaker vrijwilligerswerk. Wat wil de cultuursector nog meer!

Maar werken met vrijwilligers is een vak. Hoe werf, bind, steun en bedank je ze? Daarom ondersteunen we de inzet van vrijwilligers bij jouw organisatie. KEES werkt met ervaren vrijwilligerscoördinatoren, trainers en andere professionals uit de culturele sector. Zij helpen je rondom je vrijwilligersbeleid op onderstaande gebieden.

DEEP IMPACT: AUTISME, ZO GEK NOG NIET

Over autisme bestaan veel vooroordelen. En misverstanden. Dit leidt tot miscommunicatie, onrealistische verwachtingen, onbegrip of zelfs uitsluiting. Dat is vervelend voor de persoon met autisme, en betekent gemiste kansen voor organisaties om deze neurodivergenten als vrijwilliger in te zetten.

In deze training creëren we meer helderheid over wat het Autisme Spectrum is. En wat dat betekent voor de persoon met autisme. We helpen je om te begrijpen wat dat van jou en jouw organisatie vraagt.  Dat helpt om blij te worden van en met deze doelgroep als vrijwilliger bij jouw organisatie.

Meer info

TRAININGEN OP MAAT

Als je je team beter wilt maken in hun werk en tegelijkertijd een leuk bedankje wilt geven, vraag KEES dan om een training op maat! De trainingen zorgen voor meer professionaliteit, betrokkenheid én werkplezier. En dat komt je organisatie natuurlijk weer ten goede.

Het aanbod is uitgebreid: locatie-management, vrijwilligers aansturen, weerbaarheid en gastvrijheid.

Lees er meer over

VRIJWILLIGERSWERVING

Dagelijks stuiten enthousiaste vrijwilligers op een passende klus via de KEES-vacaturebank en social mediakanalen. KEES rekent een kleine vergoeding voor het plaatsen van een oproep op de KEES-vacaturebank en socials. Voor organisaties die 100% uit vrijwilligers bestaan is de KEES-vacaturebank gratis.

Info vacature plaatsen

KEES Academie

Coördineer jij vrijwilligers in de culturele sector, bijvoorbeeld bij een poppodium, bibliotheek, theater of museum? Wil je graag groeien in je vak? Dan is de KEES Academie er voor jou.

info KEES Academie

ADVIES

Heb je specifieke vragen over vrijwilligersbeleid, wil je tips voor het aansturen op de vloer of kun je wel wat inspiratie gebruiken rondom de thema’s diversiteit & inclusie?

KEES geeft advies. Huur KEES in voor een uurtje brainstormen of voor langere trajecten, zoals (ondersteuning bij) het opzetten van nieuw vrijwilligersbeleid of een goede wervingscampagne. Mail ons waar je mee zit en je hoort snel van ons.

Mail ons

Intervisite

Hoe doen ánderen dat? Wat móet ik met deze situatie? Waarom overkomt mij dit? Als vrijwilligerscoördinator wil je wel eens wat zaken tegen het licht houden. Met anderen uitvogelen hoe jij met een situatie om kunt gaan op een manier die bij jou past. Kom op KEES Intervisite en ontmoet andere vrijwilligerscoördinatoren in cultuur.

Meer info

Impacttraining

In deze KEES training voor vrijwilligerscoördinatoren bieden we coördinatoren een waardevol theoretisch en praktisch fundament. Werk je op structurele basis met vrijwilligers in de culturele sector en wil je groeien in je vak? Lees dan snel verder over deze vier-dagdelen-training.

Aanvragen

Kees-coach

Veel culturele initiatieven draaien 100% op vrijwilligers. Ze werken in diverse teams, op projectbasis of structureel. Ben of ken jij zo iemand en wil je deze held graag wat extra’s geven? Regel dan een gratis KEES-coach!

Een professionele KEES-coach deelt zijn ervaring, netwerk, tips & tricks om vrijwilligers te inspireren en verder te helpen.

Meer info

Kees GAstcolleges

Vrijwilligerswerk in de culturele sector is essentieel voor het voortbestaan, en biedt jongeren kansen om vanuit een studie eerste ervaring op te doen in de sector waar ze later willen gaan werken.

KEES heeft een inspirerend verhaal te vertellen en deelt graag met jongeren ervaringen. Hoe organiseer je een vrijwilligersorganisatie van 250 of misschien nog wel meer mensen. Waarom is het belangrijk voor een theater of podium om inzicht te hebben in de motivatie van de vrijwilligers? Welke wet- en regelgeving heeft invloed op het vrijwilligerswerk?

KEES komt graag langs om hierover te vertellen; we worden ook regelmatig uitgenodigd voor een online ontmoeting met studenten. Afgelopen jaar waren we o.a. te gast bij BUAS, In Holland, Summa College en OGT.

Aanvragen gastcollege KEES

zij maken gebruik van
Jij binnenkort ook?

Mail ons