Trainingen op maat

Maak je teamleden beter in hun werk en geef ze tegelijkertijd een bedankje: bestel een training op maat bij KEES! De trainingen zorgen voor meer professionaliteit, betrokkenheid én werkplezier. 

cursussen voor vrijwilligers

KEES organiseert sinds 2009 trainingen voor cultuurvrijwilligers. Wil jij een training aan je vrijwilligers aanbieden? Wij regelen het met plezier, snel en betaalbaar voor je.

Onze ervaring is dat vrijwilligers het bijzonder vinden om een training aangeboden te krijgen. Ze voelen zich gewaardeerd en vinden het gezellig. Tijdens de training komen er belangrijke thema’s aan bod, hierdoor voelt je team zich gehoord. En naar je vrijwilligers luisteren ís natuurlijk ook verstandig. Het levert je nieuwe informatie op. Bovendien is het slim om je medewerkers beter te maken in hun werkzaamheden.

KEES organiseerde de afgelopen jaren trainingen voor o.a. het Nederlands Film Festival, culturele buitenplaats Kranenburgh, festival Oude Muziek en centrum voor de kunsten Kubus.

Een typische KEES-training
Onze trainingen hebben een interactief karakter waarbij ervaren, delen en reflecteren centraal staan. Er wordt gewerkt met concrete voorbeelden en actieve spelvormen. Daardoor wordt het al snel erg gezellig. KEES-trainers zijn professionals actief in het culturele veld met jarenlange ervaring. Hun voorbeelden zijn aansprekend en hun kennis is up-to-date. Ze weten hoe de praktijk werkt. 

Bij elke training leveren wij maatwerk; de ene organisatie is de andere niet. We gaan vooraf met je in gesprek om ervoor te zorgen dat het programma aansluit op jullie wensen. Omdat we bekend zijn met de sector en de werkzaamheden die vrijwilligers uitvoeren, hoeft dit niet lang te duren en kun jij snel weer door met je andere werk.

Sommige trainingen zijn lekker praktisch, zoals Bakenwagen laden, rijden en lossen en EHBO voor festivalvrijwilligers. Anderen bieden meer theoretische verdieping, zoals de Coördinatorentraining en Locatiemanagement.

Het aanbod
Vrijwilligers zijn actief binnen uiteenlopende afdelingen, daarom is ons aanbod breed. Thema’s zijn:
– gastvrijheid, klachtenafhandeling en anti-agressie
– marketing & communicatie, social media
– fondsenwerving, sponsoring
– EHBO/BHV, veilig werken
– vrijwilligersbeleid en -coördinatie (op de vloer)
– festivalproductie, draaiboek & locatiemanagement
– spreken voor publiek, rondleiden en moderatie

Datum en tijd
Samen stellen we een datum vast. De standaardduur van een training is 2,5 uur inclusief een korte pauze. Voor sommige trainingen is het aan te raden meer tijd te nemen of meerdere sessies in te plannen, afhankelijk van je doel. De trainingen kunnen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. Door de week of in het weekend.

Offerte aanvragen
Heb je een bepaald thema in gedachten en wil je weten hoe wij hier inhoudelijk vorm aan geven? Neem contact op via info@keescultuurvrijwilligers.nl of 06-55 01 89 31, dan sturen we je meer informatie en een prijsopgaaf. Heb je voor ons een goed voorstel, zoals advertentieruimte of afname van meerdere trainingen dan krijg je korting van KEES.

vrienden van

"Onze vrijwilligers hebben de trainer als zeer deskundig ervaren, bovendien was het heel gezellig!"

annemiek schweinsberg-kools, secretaris museum veenendaal

"door deze training weet je precies wat je als locatiemanager te wachten staat. een super leerzame training met veel persoonlijke inbreng, interactie en feedback."

Tessa van zeijl - vrijwilligerscoördinator spring