Op woensdag 10 april van 19:00-22:00 is KEES te gast bij Westland Cultuurweb voor een workshop werken met vrijwilligers. Hoe werf, bind, steun en bedank je ze?

Het Westlandse culturele veld draait grotendeels op de kracht van vrijwilligers. Ze vormen een onmisbare groep voor culturele organisaties en verenigingen die Westland rijk is. Maar werken met vrijwilligers is een vak. Hoe werf, bind, steun en bedank je ze?  

In deze workshop wordt er aandacht besteed aan de diverse motivaties die verschillende vrijwilligers hebben en hoe je hierop kunt inspelen. Ook doe je kennis op over hoe je een campagne rondom het werven van nieuwe vrijwilligers opzet en krijg je tips voor hoe je ze kan behouden.

KEES vindt dat je vrijwilligers moet bedanken, maar ook dat ieder individu binnen deze onmisbare groep slim ingezet moet worden. Dat is goed voor de culturele sector en prettig voor de vrijwilliger. Als je goed met je vrijwilligers omgaat, hebben ze meer plezier in hun werk, presteren ze beter en doen ze vaker vrijwilligerswerk.